top of page

Gezondheid

Voeding

Mijn honden voer ik vlees en in mijn geval is dat KVV, wat staat voor Kant en klaar Vers Vlees (of ook wel Kompleet Vers Vlees). Het zijn complete diepvriesmaaltijden met toegevoegde vitamines en mineralen. Zo weet ik zeker dat mijn honden alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Je kunt Kant en klaar Vers Vlees zien als de vereenvoudigde versie van BARF; BARF staat voor Bones And Raw Food. De spijsvertering van vleeseters verteert rauw vlees en rauwe botten. De verschillende soorten vlees en de botten zijn een natuurlijke bron van mineralen, vitamines, calcium en enzymen. 


De merken welke ik gebruik (alles is diepgevroren):

- Energique Adult (Energique Puppy) Laagdrempelige, complete vlees maaltijd in handige verdeelblokken van 100 gram (25 gram puppy). Makkelijk voor in de ochtenden.

- Tammenga Adult (Tammenga Puppy), in bakken van 1 kilo en 500 gram te verkrijgen, diverse vleesmixen en pens

- Carnibest Adult (Carnibest Puppy), in rollen van 1 kilo of 500 gram, diverse vleesmixen

- Kivo Adult (Kivo Puppy), in rollen van 1 kilo of 500 gram, diverse vleesmixen.

- Hunters Home, diverse soorten rollen vlees , de Pens wordt als zeer smaakvol ervaren.

- Afwisselend met Farmfood Pens en Vlees of van Smuldier Pens Compleet.

Enten

Enten, doen, maar niet onnodig. De pups worden hier geënt met 6 á 7 weken. Bij hun nieuwe baasjes zullen ze de enting van 9 en 12 weken moeten krijgen. De herhaling volgt met hun 1ste levensjaar. Het is zeer zeker belangrijk dat de hond goed beschermd is tegen de diverse ziektes, maar ik ben geen voorstander van onnodig vaccineren. Het is daarom raadzaam om bij de hond van een jaar oud, een bloedtest te laten doen en doormiddel van ‘de titerbepaling’ hier het bloed te laten controleren op de wel of niet aanwezige afweerstoffen tegen Parvo, de besmettelijke leverziekte (HCC) en Hondenziekte (Distemper). Aan de hand van deze uitslagen wel of niet bij-enten. Vraag de mogelijkheden eens na bij uw dierenarts.

Vachtverzorging

Ook voor vachtverzorging kunt u bij mij terecht. Ik ben gespecialiseerd in het plukken van ruwhaar teckels in alle soorten en leeftijden.  Zowel voor de standaard pluksessies als het showklaar maken van uw teckel. 

bottom of page