top of page

Pluk de Dachs is een kleine Pluksalon voor ruwhaarteckels

 

Er is geen vacht van de ruwhaarteckel hetzelfde. Echter, om een goede vacht te laten ontstaan in het ideaal om in een plukschema terecht te komen van 3 á 4 keer per jaar en soms een keertje meer of minder. Met dit onderhoud kunnen we een heuse ‘stripvacht’ creëren ten gunste voor de gezondheid van de hond. De rijpe (dode) langere haren worden geplukt waardoor er een gladde- en aangesloten vacht voor terugkomt en hiermee die verzorgde uitstraling krijgt. Overigens niet elke vacht is hier geschikt voor. Samen bepalen we wat een beste cyclus is voor uw hond. Dit is belangrijk om de functionaliteit van de vacht te behouden. Wanneer je te lang zou wachten, verliezen we deze; er blijven rommeltjes, zand, takjes en wellicht ongedierte in de vacht hangen en met een regenbui blijft de vacht ook echt langer nat dan nodig is. Uw teckel kan jeuk krijgen en gaat krabben; ook niet bevorderlijk voor zijn gemoedsrust. Dit heeft het gevolg dat de vacht slecht tot niet te kammen is, met de mogelijkheid dat deze op den duur kan gaan vervilten. Dit is gewoon onaangenaam voor de hond, maar ook voor jezelf.

 

In dat geval te veel rijpe dekharen (in verschillende groeistadia) aanwezig en ontkom je er niet aan om deze ‘lagen’ in zijn geheel te verwijderen en de vacht van de teckel te plukken tot aan het onderwol. Dit is heus geen probleem, maar dan is het wachten tot de nieuwe dekharen zich weer aandienen en hiermee dus ook de functie van de ‘vuil- en waterafstotende werking’ van hun vacht.

 

“Een frisse en gezonde vacht voor een blije hond en blije baas”

 

In mijn pluksalon heb ik een aantal regels, om de pluksessies voor uw teckel en mijzelf zo prettige mogelijk te laten verlopen: 

- Wij plannen samen een afspraak, deze tijd staat dan ook echt gereserveerd voor uw teckel!

- Ik neem de tijd met uw hond en maak er geen ‘spoedklus’ van. Zijn gemoedsrust bepaalt.

- Tijdens de pluksessie kunt u er niet bij blijven. Wanneer uw hond zo goed als klaar is, zal ik contact opnemen.

- Voordat u de hond brengt, controleer alstublieft nog even of dat uw hond vlooien heeft. Anders ben ik genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen voor het reinigen van mijn ruimte.

Mocht u vragen hebben over de vacht van uw hond of een afspraak willen maken in mijn pluksalon? Neem dan gerust contact met mij op. Volg mijn salon ook op facebook, waar leuke voor- en nafoto's te vinden zijn van teckels voor en na hun pluksessie. 

Pluk de Dachs  Logo  Clear.png

Pluksalon

bottom of page